Casio merkinspiratie bij Horloge.nl

Casio Vintage nog net zo trendy als in de eighties

Geschreven op 14-08-2020 14:38 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten

Wie had kunnen denken - toen Casio in 1974 hun eerste digitale polshorloge uitbracht - dat dit type horloge in 2020 onverminderd populair zou zijn? Sterker nog, de collectie met de naam Casio Vintage is nog steeds groeiende. Met heruitgaves van klassieke modellen en moderne horloges met een retro-uiterlijk.

Horloges van Casio zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Al meer dan 40 jaar is Casio leidend in de ontwikkeling van (digitale) quartzhorloges. In die jaren is de technlogie met grote stappen vooruit gegaan. En er komen nog iedere dag steeds geavanceerdere Casio horloges op de markt die bijna alles kunnen. Wat is dan toch de aantrekkingskracht van de - relatief eenvoudige - Casio Vintage horloges?

 

Het Back to the Future effect 

In de jaren tachtig waren de hypermoderne Casio horloges een belangrijk onderdeel van de populaire cultuur. Een van de bekendste voorbeelden is het calculator horloge dat gedragen werd door Michael J. Fox in de Back to the future filmreeks. Mede door deze films werd het CA-50 horloge toen een grote hit. Nu de jaren '80 weer helemaal terug zijn in het modebeeld is het CA-53 rekenmachinehorloge hét horloge dat je retro-outfit helemaal compleet maakt.

Foto Casio CA-50 horloge
Het originele CA-50 horloge in back to the future
Foto Casio CA-53 Edgy calculator horloge
CA-53 Edgy calculator horloge

Maar het is niet alleen nostalgie waarom liefhebbers zo van deze horloges houden. Een belangrijke Casio-innovatie uit de eighties ligt vandaag nog steeds aan de basis van veel moderne horloges. De combinatie van een 'normale' wijzerplaat met wijzers waarin een digitaal venster met extra informatie is opgenomen ('analoog-digitale' horloges) was revolutionair. De horloges uit de AQ230 serie zijn daarom een geliefd model uit de Vintage collectie.

Foto Casio AQ230
AQ230: de basis voor veel moderne ana-digi horloges
Foto Casio Waveceptor
Modern solar, radio-controlled, ana-digi Casio horloge

De vriendelijke vorm van Casio Vintage horloges

Een andere belangrijke factor in de aantrekkingskracht van Casio Vintage horloges is de unieke vorm. Een vierkant met schuine hoeken dat daardoor vriendelijk oogt. Deze vorm ontstond in de jaren '90 met de A152 serie en is tot op de dag van vandaag heel kenmerkend voor Casio, én Casio G-Shock

Foto A700WEG-9AEF New Slim
De A700WEG-9AEF New Slim heeft de typische Casio-vorm
Foto G-Shock Original horloge
Ook de vorm van de G-Shock Orginal horloges zijn herkenbaar als typisch Casio

Modern-luxe uitvoeringen van klassieke modellen

De naam Casio Vintage is misschien een beetje verwarrend. Want 'vintage' associëren veel mensen toch met tweedehands. Een beetje muf en stoffig. En dat zijn deze horloges allerminst! Want hoewel de horloges vaak sprekend lijken op de modellen van enkele decennia geleden, zijn de technologie en gebruikte materialen toch echt van vandaag. Zo werd de kast van deze horloges in de jaren '80 uit kostenoverweging vaak van geverfd kunststof gemaakt en nu van metaal.

Maar ook in andere details zijn de Casio Vintage horloges een stuk luxer dan hun illustere voorgangers. Met bijvoorbeeld parelmoer wijzerplaten, moderne, stalen meshbanden en zelfs echte diamantjes ter decoratie tilt Casio het 'vintage' horloge naar een heel nieuwe hoogte.

Foto Casio A1000 Iconic horloge
A1000 Iconic serie: Parelmoer wijzerplaat en stalen mesh band
Foto Casio Vintage Mini-horloge
Echte diamant als decoratie bij dit Mini-horloge

Casio Vintage in 2020

Of je nu een liefhebber bent van retro horloges, een betaalbaar trendy horloge wilt dragen, of simpelweg gevallen bent voor de unieke Casio stijl, in de collectie van Horloge.nl vind je voor elk wat wils. De Casio Vintage collectie voor 2020 is verdeeld in 4 lijnen: Iconic, Mini (24,6 mm), Round en Edgy. Daarnaast vind je ook nog een reeks extra dunne 'New Slim' horloges. Bekijk onze collectie online of kom een keer langs in een van onze winkels om deze unieke horloges in het echt te bekijken.