Citizen merkinspiratie bij Horloge.nl

Citizen, dé koploper in solar- en titanium horloges

Geschreven op 05-10-2020 10:01 door Miriam • Leestijd ongeveer 5 minuten
Super Titanium Eco-Drive Solar

Wist je dat Citizen naast horloges ook uurwerken produceert? Sterker nog, het bedrijf is daarin een van de grootste van de wereld. Een belangrijke reden daarvoor is dat Citizen al in de jaren zeventig het eerste solar horloge ontwikkelde. Die techniek - die bij Citizen Eco-Drive wordt genoemd - ligt aan de basis van alle solar horloges.

Dus, wanneer je een horloge op zonne-energie aanschaft is de kans groot dat de technologie daarin van Citizen afkomstig is. Bovendien zijn alle quartz horloges in het Citizen assortiment Eco-Drive. Gecombineerd met het ook door Citizen ontwikkelde Super Titanium™ levert dat in 2020 een collectie geavanceerde, duurzame én mooie horloges op.

De oorsprong van Citizen Eco-Drive

Citizen heeft altijd voorop gelopen in de ontwikkeling van duurzame technologieën. Toen de energiecrisis midden jaren zeventig pijnlijk duidelijk maakte dat fossiele energie eindig is, besloot Citizen zich te gaan toeleggen op het ontwikkelen van een horloge met een duurzame energiebron.

Quartzhorloges op batterijen hadden in die tijd namelijk een dominante marktpositie en waren ongelofelijk populair. Maar door de beperkte levensduur van de wegwerpbatterij hadden (en hebben) deze horloges een enorme milieu-impact. Dit was alleen maar extra motivatie voor Citizen om de ontwikkeling van solar-technologie steeds verder te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een uurwerk dat meer dan zes maanden blijft lopen als het volledig is opgeladen, zelfs in totale duisternis. Dankzij de energiebesparende functie kunnen sommige Eco-Drive horloges tot wel zeven jaar zonder licht werken!

Eco-Drive technologie

Citizen blijft voorop lopen: Super Titanium™ gaat naar de maan!

De meeste solar horloges hebben een (semi-) transparante wijzerplaat waardoor licht op de zonnecellen daaronder kan vallen. Dit beperkt designers natuurlijk wel in hun mogelijkheden. Daarom heeft Citizen nu een nieuwe methode ontwikkeld, waarbij de zonnecellen in de rand van de wijzerplaat zijn verwerkt. Dit geeft veel flexibiliteit en maakt de Eco-Drive horloges nog mooier en - niet onbelangrijk - dunner en lichter.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat een horloge niet te zwaar en groot wordt is door gebruik te maken van het materiaal titanium. Ook hierin loopt Citizen voorop. Eveneens in de jaren '70 ontwikkelden zij de Duratect verhardingsmethode, waarmee het zachte metaal geschikt gemaakt kon worden voor de productie van horloges. En in 2021 gaat SuperTitanium zelfs naar de maan!

 

Citizen CB0190-84L Radio controlled horloge
CB0190-84L Radio controlled Super Titanium
Citizen AT8218-81L Radio Controlled horloge
Citizen AT8218-81L Radio Controlled horloge

50 jaar Super Titanium™

Dit jaar bestaat Citizen Super Titanium™ vijftig jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden. In de Citizen collectie vind je dan ook een grote selectie Eco-Drive titanium horloges en titanium horloges met automatische uurwerken die helemaal geen batterij nodig hebben.

 

Nieuw in de Citizen titanium collectie voor 2020

Promaster land Tsuno Eco-Drive chronograaf racer AV0080-88E 

Deze bijzondere chronograaf is een zogenoemde 'bullhead', waarbij de drukknoppen aan de bovenkant van de kast zijn gepositioneerd. Hierdoor krijgt het horloge de look van een stierenkop.

Uniek aan het E210 uurwerk is dat de maar liefst 294 losse onderdelen met de hand in elkaar worden gezet. Het horloge heeft een Super Titanium™ band en kast, ontspiegeld saffierglas en een zwarte wijzerplaat met gele accenten. De chronograaf is voorzien van een alarm, stopwatch en gangreserve-indicator. Zoals de meeste horloges in de Promaster-lijn, is de Tsuno Chrono waterdicht tot 200 meter. 

Foto Citizen AV0080-88E Tsuno
AV0080-88E Tsuno
Citizen Promaster Marine automatic diver
Promaster Marine automatic diver

Promaster Marine automatic diver NY0100-50XE / NY0100-50ME

Al Sinds de introductie in 1989 zijn de Citizen Promaster duikhorloges geliefd bij professionals. De Promaster Marine Automatic Diver is ISO 6425 gecertificeerd, waterdicht tot 20 bar en heeft een veiligheidssluiting. Daarnaast is de bodem vastgeschroefd en is de bezel draaibaar in één richting, waardoor het de perfecte duikpartner is. De glanzende Super Titanium™ band in combinatie met een groene of blauwe wijzerplaat geeft het horloge een bijzondere uitstraling. 

 

Citizen Super Titanium Eco-Drive chronograaf AT2470-85H / AT2470-85L

Deze moderne chronograaf is uitgerust met een 24-uurs weergave, stopwatch, 150 dagen gangreserve, batterijontladingsindicator, datum, schroefdeksel en heeft een waterdichtheid tot 10 bar. De combinatie van de hoogwaardige Super Titanium™ band en kast, en saffierglas maken dit horloge extra robuust voor alledaags gebruik.

Citizen AT2470-85H chronograaf
AT2470-85H Eco-Drive chronograaf
Citizen Super Titanium™ dameshorloge
Super Titanium™ dameshorloge

Citizen Super Titanium™ dameshorloge FE6150-8H

De nieuwe collectie Super Titanium™ dameshorloges wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit en verfijndheid. Veelzijdig, gracieus én sterk. Een ringvormige zonnecel rond de wijzerplaat zet licht efficiënt om in energie, waardoor er alle ruimte is om de wijzerplaat te laten stralen.

Toch heeft dit lichtgewicht horloge met een bescheiden formaat van 34 mm maar liefst 240 dagen gangreserve!

SuperTitanium™ horloge met GPS

Citizen viert dit de 50e verjaardag van de release van 's werelds eerste titanium horloge met de Satellite Wave GPS.

Het ontwerp is gebaseerd op het 'space'-ontwerpconcept van de Satellite wave GPS F100 (uit 2014) en F900 (uit 2015). De kast en band van dit Super Titanium horloge hebben uitgesproken driedimensionale oppervlakken met scherpe, rechte lijnen die een spel van hoeken en schaduwen creëren. De zwarte wijzerplaat bestaat uit een meerlagige structuur met zes op elkaar gestapelde delen, wat het beeld van de eindeloze diepte van de ruimte oproept. Het ontspiegelde saffierglas versterkt dit effect.

De kast combineert twee aspecten van Citizen's unieke verhardingstechnologie; Duratect * 2 DLC en Duratect Sakura Pink. Daarin bevindt zich het F990 GPS Satellite Wave uurwerk. Dit geavanceerde uurwerk ontvangt GPS-satellietsignalen te ontvangen met de hoogste snelheid ter wereld van binnen 3 seconden. Correctie van de stand van de wijzers gebeurt via een supersnelle twin-coil motor die in staat is om de wijzers 360 graden vooruit of achteruit te draaien in een enkele seconde. 

Citizen satellite wave GPS horloge
Citizen satellite wave GPS horloge

 

Citizen horloges bij Horloge.nl

Nieuwsgierig geworden naar meer technologische hoogstandjes van Citizen, zoals radio-controlled horloges of professionele pilotenhorloges? Of ben je gewoon op zoek naar een mooi en duurzaam dames- of herenhorloge? Bekijk dan onze complete collectie Citizen horloges online, of kom langs in een van onze winkels om je persoonlijk te laten helpen.