Bulova merkinspiratie bij Horloge.nl

Coming Soon: Bulova Oceanographer “666” met rubberen band

Geschreven op 26-11-2021 12:02 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Duik Horloges Heruitgave Automatische horloges

De horloges in de Archive Serie van Bulova zijn Iconische ontwerpen gerevitaliseerd voor vandaag. De klassieke designs zijn letterlijk overgenomen van heritage modellen uit de Bulova collectie maar bevatten tegelijkertijd moderne elementen als ultieme hommage aan de geschiedenis van Bulova. 
Binnenkort verkrijgbaar: een nieuwe toevoeging aan de heruitgave-reeks van de Oceanographer duikhorloges.

 

De Oceanographer in 1972 

In 2020 bracht Bulova de Oceanographer uit 1972 opnieuw uit, een opvallend model uit het uitgebreide archief historische uurwerken van het merk. Dit horloge was in de volksmond bekend als de "Devil Diver", omdat op de wijzerplaat 666 feet (201,168 meter) was afgedrukt. Natuurlijk is dit kenmerkende element ook nu prominent aanwezig op de wijzerplaat.

De originele Bulova Oceanographer uit 1972
De originele Oceanographer uit 1972
96B344
96B344

De Oceanographer werd ontworpen voor zware duikomstandigheden. Het horloge sloot nauw om de pols van de duiker door de unieke schakelband.Andere opvallende elementen waren de grote met lichtgevend tritium gevulde wijzers die zorgden voor uitstekende afleesbaarheid - een vereiste voor een duiker. Tritium is licht radioactief en wordt daarom vandaag de dag niet meer gebruikt. De ring van het horloge was - vooruitstrevend voor die tijd - uni-directioneel. Een echte Bulova innovatie.

Er was 1 functie die we vandaag voor vanzelfsprekend nemen bij een duikhorloge, die ontbrak bij de Oceanographer; Het duikhorloge had geen schroefkroon. De heruitgave heeft die vanzelfsprekend wel! Ook de unieke stalen band met comfortabele afgeronde schakels heeft een update gehad.

Schroefkroon
Schroefkroon
veiligheidssluiting
Band met veiligheidssluiting

Het nieuwste lid van de Oceanographer familie

Als eerbetoon aan het Oceanographer duikhorloge uit de jaren 70, onthult Bulova nu weer een nieuw model - deze keer met een sportieve en comfortabele rubberen band.

96B350
96B350
96B350
96B350

Het originele formaat van 41 mm diameter is gehandhaafd, maar het horloge oogt door de compacte vorm kleiner en heeft ook een relatief smalle bandaanzet van 19 mm, wat de retro-uitstraling versterkt.Het opvallende horloge heeft de iconische "666 voet" van de Oceanograaf op de wijzerplaat en is ISO-gecertificeerd met waterbestendigheid tot 200 meter. 

Aangedreven door een zelfopwindend mechanisch uurwerk met een gangreserve van 42 uur, wordt het horloge aangeboden met een roestvrijstalen geschroefde kast en geschroefde kroon. Verdere details zijn onder meer de zwart-oranje uni-directionele ring, wijzers met lichtgevende markeringen, datumfunctie en saffierglas met blauwe antireflectiecoating. 

Meer Bulova bij Horloge.nl

De Oceanographer duikhorloges zijn niet de eerste heruitgaven van historische modellen. Ook in militaire horloges heeft Bulova een rijke geschiedenis. Maar ook de innovatie staat niet stil; Neem de bijzondere Curv horloges met gebogen uurwerk. 


Onze winkelmedewerkers in Rotterdam en Breda laten u graag kennismaken met onze collectie Bulova horloges. Wanneer u vooraf het horloge online bestelt en aangeeft dat u het op komt halen, leggen wij het horloge – zonder aankoopverplichting – voor u klaar.