Bulova merkinspiratie bij Horloge.nl

De Bulova Curv 'breekt' alle regels

Geschreven op 12-09-2020 22:05 door Miriam

Horlogefabrikant Bulova breekt alle geschreven en ongeschreven regels met het unieke Curv horloge. Een gebogen uurwerk, dat kan niet waar zijn. Bulova bewijst dat het wél kan. Want juist Bulova heeft een lange geschiedenis in unieke horloge-innovaties die niemand voor mogelijk hield.

 

Bulova, een all American innovator

In Nederland is het merk Bulova misschien iets minder bekend, maar in de Verenigde Staten is het een van de meest gerespecteerde en bekendste horlogemerken. Vanaf het moment dat oprichter Joseph Bulova in 1875 zijn eerste winkel opende op Maiden Lane in Manhattan - toen het centrum van de sierradenindustrie in New York - zorgde zijn visie ervoor, dat Bulova een van de vernieuwendste horlogemerken ter wereld werd.
Als echte 'All American' innovator ontwikkelde Bulova in 1928 de eerste wekkerradio en kort daarna, in 1931, 's werelds eerste elektrische klok. In de jaren veertig had Bulova onder het motto 'To serve those who serve us' een intensieve relatie met het Amerikaanse leger waarvoor zij speciale hack- en pilotenhorloges ontwikkelden.

Foto schilderij Joseph Bulova
Joseph Bulova
Foto Bulova 96A245 dual time pilotenhorloge
Bulova 96A245 dual time pilotenhorloge

Maar de spectaculairste vernieuwing van Bulova kwam in 1960, toen zij het eerste volledig elektronische polshorloge ontwikkelden; De legendarische Accutron, met een nauwkeurigheid van twee seconden per dag. Uniek voor de tijd dat er alleen nog mechanische horloges bestonden. 

Maar ook in deze nieuwe eeuw brengt Bulova nog steeds bijzondere horloges op de markt, zoals de unieke Curv met gebogen uurwerk.

Foto Bulova 96A205
96A205 Curv met stalen band
Foto 96R212 Bulova Curv dameshorloge
96R212 Curv dameshorloge met echte diamanten

Revolutionair ergonomisch design

Bulova introduceerde de Curv in 2016 tijdens de grootste horlogebeurs van de wereld in Basel. 

Het revolutionaire ontwerp is een sterk staaltje engineering, want het chronograaf-uurwerk heeft een gebogen vorm. Het kastprofiel is desondanks slank, en door de gebogen vorm sluit het horloge ergonomisch om de pols.

Ook de stalen band van het horloge is speciaal ontwikkeld voor draagcomfort. Het geborstelde staal heeft opvallende opengewerkte elementen.

Door de uitsparingen in de wijzerplaat - die de schroeven van het uurwerk onthullen - hebben de wijzerplaten een machinale uitstraling, verfijnd met stalen of roségoudkleurige accenten.

Van het High precision quartz uurwerk met een 262kHz trilfrequentie mag je de gebruikelijke hoge standaard van Bulova verwachten. 

Foto Zij-aanzicht Curv
Zij-aanzicht Curv
Foto Detail wijzerplaat Curv
Detail wijzerplaat Curv

Coming Soon: De nieuwste Bulova Curv - tonvormig met een industriële look

De nieuwste toevoeging aan de Curv-familie - de 96A257- verschijnt eind september. Door de tonvormige kast met opengewerkte wijzerplaat, heeft deze moderne chronograaf een industriële look. Het - net als de kast en uurwerk - gebogen saffierglas aan de voor- én achterzijde garandeert een onbelemmerd zicht op het unieke uurwerk.

Er zeker van zijn dat u de eerste bent met dit bijzondere horloge? Zet het op uw wenslijst en u krijgt automatisch een bericht van ons zodra wij het horloge in de winkel beschikbaar hebben! 

Foto Bulova Curv 96A257
Nieuw voor herfst/winter 2020: de Bulova Curv 96A257
Foto Curv 96A205 uit 2019
Curv 96A205 uit 2019

Bulova horloges bij Horloge.nl

Naast de bijzondere Curv serie heeft Horloge.nl nog veel meer mooie Bulova horloges op voorraad. Bijvoorbeeld de extreem accurate Precisionist quartz horloges, pilotenhorloges en duikhorloges. Voor dames hebben wij een aantal zeer fraaie met echte diamanten bezette Bulova horloges voor een heel aantrekkelijke prijs. U kunt al deze horloges natuurlijk online bestellen, maar ook reserveren om in het echt te bekijken bij een van onze filialen.