G-Shock merkinspiratie bij Horloge.nl

Dé G-Shock hit van 2021: de Carbon Core Guard ‘CasiOak’

Geschreven op 16-12-2021 09:58 door Miriam • Leestijd ongeveer 5 minuten
digitale horloges Japanse horloges Metal Covered

Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau voor een echte horlogeliefhebber? Dan is de GA-2100 serie van G-Shock onze Top Tip. Het geheel zwarte oermodel kost nog geen 100 euro en verenigt de beste eigenschappen van G-Shock met draagcomfort en een onweerstaanbare uitstraling. Dit horloge is dé horlogehit van 2021. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

 

Wat een rare naam, ‘CasiOak’…

In 2020 bracht Casio een nieuwe reeks G-Shock-horloges uit, de GA 2100 Octagon (achthoek). Deze nieuwe collectie behield veel G-Shock-eigenschappen, maar dan gericht op een jong, modebewust publiek. Met een dunner profiel, een nieuwe 8-kantige kast en een naadloze overgang van kast naar band, voor een zeer concurrerende prijs. Geen wonder dat deze nieuwe horloges al snel populair werden. 

Door de 8-zijdige bezel en het geïntegreerde armbandstijlontwerp, deed dit horloge in de verte denken aan het peperdure ‘Royal Oak’ horloge van Audemars Piguet. Het duurde dan ook niet lang voordat deze nieuwe G-Shock van liefhebbers de koosnaam 'CasiOak' kreeg.

Het ontwerp is echter niet afgeleid van de beroemde ‘AP’, maar van de eerste G-Shock DW5000C, maar dan met een meer uitgesproken achthoekige vorm en gestroomlijnde hoeken. Deze contouren geven een gevoel van stabiliteit en een krachtige uitstraling. Daarnaast is het ontwerp met zijprofiel een eerbetoon aan het allereerste model met dezelfde knopindeling, ongelijkmatige oppervlaktevorm en vaste-hoekband. Toch is de bijnaam blijven plakken en is de naam Octagon geruisloos verdwenen.

design CasiOak
GA-2100-1A1ER

Het beste van G-Shock in een slanker, lichter profiel

Het gebruik van een nieuwe constructie met koolstofvezel versterkte hars maakte het mogelijk om de behuizing tot het uiterste te verkleinen. Het 45.4 mm grote horloge is slechts 11,8 mm dik en weegt slechts 53 gram.

Een gevoel van diepte wordt bereikt door driedimensionaal gieten en de ruime indeling zorgt voor een wijzerplaat die eenvoud en uitstekende leesbaarheid combineert.

De GA-2100-lijn wordt geleverd in verschillende kleuren. Met de toepassing van een andere tint voor elk onderdeel - van de buitenkant van de kast tot de wijzerplaat, wijzerplaat, wijzers, LCD, gespen en meer - krijgt het horloge een geïntegreerd uiterlijk, terwijl de details eruit springen.

De dubbele LED-verlichting van wijzerplaat en LCD-scherm garandeert leesbaarheid in het donker.

Vanzelfsprekend bevat het horloge alle functies die je gewend bent van G-Shock; wereldtijden, automatische kalender, stopwatch, 5 dagelijkse alarmen en handmatig bedienbare wijzers bij een batterijduur tot wel 3 jaar.

GA-2100 LED
ga-2110et-8aer

Innovatie met Carbon Core Guard

De innovatie bij dit horloge komt van de door G-shock ontwikkelde Carbon Core Guard-structuur. De kast is gemaakt van fijne hars met koolstofvezel voor een stijfheid die superieur is aan die van kunststof. Dit materiaal beschermt daardoor de module (het uurwerk) tegen schokken en vervorming. Bovendien is carbon zeer lichtgewicht en maakt het een dunnere kast mogelijk.

De module is afgeslankt door de componenten te miniaturiseren en geoptimaliseerde montage met hoge dichtheid voor de printplaatstructuur te gebruiken. In combinatie met de Carbon Core Guard-structuur hebben deze inspanningen gezorgd voor een kleinere, lichtere behuizing.

detail-GA-2100-1A1ER
carbon-core-guard

Ook voor de kleinere pols: de GMA-S2100 serie

G-shock horloges zijn over het algemeen vrij groot en dat weerhoudt vrouwen er vaak van dit horloge aan te schaffen. Gelukkig is de CasiOak ook verkrijgbaar in een kleiner formaat: de GMA-S2100 serie. Met 43 mm nog steeds niet heel klein, maar door het slanke profiel, geïntegreerde band en lichte gewicht ook zeer geschikt voor de dunnere pols en verkrijgbaar in vriendelijke kleuren.

GMA-S2100-1AER
GMA-S2100-1AER
GMA-S2100-4A2ER
GMA-S2100-4A2ER

Nu CasiOak in metaal

Wil je liever een CasiOak met een luxere uitstraling? Kies dan voor een horloge uit de GM-2100 serie. Hetzelfde horloge mét Carbon Core Guard en bekleed met een dunne laag staal voor een meer zakelijke look en extra robuustheid.

GM-2100-1AER
GM-2100-1AER
GM-2100N-2AER
GM-2100N-2AER

Bijzondere special edition: The Moon

De heel bijzondere GM-2100MG-1AER ‘The Moon’ is geïnspireerd op de maan. Het gedetailleerde ontwerp met gestructureerde metalen kast bootst het kraterlandschap na. En de combinatie van goudkleurige ionenplating en het diepe zwart van de band, doet denken aan de oneindigheid van de ruimte. Op de achterkant van de kast staat een gegraveerde afbeelding van de "Dark Side of the Moon”. Deze speciale uitgave Moon CasiOak wordt geleverd in een luxe verpakking, wederom met een afbeelding van de maan.

Is de Moon editie tijdelijk niet verkrijgbaar? Zet het horloge dan op je wenslijst en je krijgt van ons automatisch bericht wanneer we een nieuwe levering binnen hebben. Of dat nog voor de Kerst lukt weten we niet, maar mooie dingen zijn het waard om iets langer op te wachten, toch?

GM-2100MG-1AER
GM-2100MG-1AER

Bestel op tijd!

Over iets meer dan een week is het al Kerst. Deze mega-populaire horloges gaan hard. Daarom raden we iedereen aan cadeaus op tijd te bestellen. Wij versturen alle bestellingen gedaan voor 23.00 uur nog diezelfde dag, maar de post heeft het extreem druk en kan er dus wat langer over doen dan normaal.

Wil je zeker weten dat je het pakje op tijd in huis hebt? Kies dan voor gratis (!) avondbezorging.

 

Fijne Kerstdagen!