Nu Sale met kortingen tot 70%. Bekijk onze deals!

Hamilton merkinspiratie bij Horloge.nl

Levende geschiedenis: de Hamilton Khaki Field Mechanical

Geschreven op 05-09-2020 22:05 door Miriam
Militaire horloges Heruitgave Handopwindbaar horloge

Het Zwitserse horlogemerk Hamilton heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten en was in én na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke leverancier van het Amerikaanse leger. Met de Heritage modellen uit de populaire Khaki collectie neemt Hamilton ons mee in de eigen geschiedenis.

Langdurige relatie met het Amerikaanse leger

Toen in 1941, na het bombardement op Pearl Harbor, ook de Amerikanen mee gingen doen aan de Tweede Wereldoorlog, hadden de soldaten natuurlijk wel een goede uitrusting nodig. Om het leger te kunnen bevoorraden werd de productie van consumentenhorloges tijdelijk stopgezet en alle geproduceerde horloges naar de GI's verscheept. Meer dan een miljoen horloges werden zo naar het buitenland verzonden. Ook na de oorlog bleef Hamilton het standard issue horloge voor de Amerikaanse troepen.

De Khaki-collectie toont de jarenlange militaire ervaring en expertise van Hamilton in een reeks horloges die door de beste soldaten zijn getest.

Foto Hamilton Khaki Field
Foto Hamilton Khaki Field

Khaki Field Mechanical heruitgave

De Khaki Field Mechanical is het originele militaire Hamilton horloge. Nu is dit iconische horloge terug in zijn oorspronkelijk vorm. Met een formaat van 38 mm is het trouw aan het origineel. Deze fijne maat is compact genoeg om te passen bij alle kledingstijlen, maar door het heldere design ook uitstekend afleesbaar.

De robuuste nieuwe Khaki Field uitgave wordt aangedreven door een krachtig handopwindbaar H-50 uurwerk met 80 uur gangreserve. Want quartzhorloges bestonden nog niet in de jaren veertig...

Foto bandsluiting Khaki Field horloge
Foto Hamilton Khaki Field horloge

Moderne kleurcombinaties met een militair tintje

In deze nieuwe collectie brengt Hamilton coole kleurcombinaties van horlogekasten in camouflage-sferen. Aardetinten, groene en bruine banden en groene, zwarte of witte wijzerplaten. Alle Khaki Field horloges hebben de cijfers van het oorspronkelijke ontwerp en ‘night vision’, dankzij de zandkleurige Super-LumiNova® op de wijzers.

 

NATO-banden

Met keuze uit leren of NATO-banden zijn deze horloges perfect voor zowel avonturiers als kantoortijgers.

De zogenoemde NATO-band is ontwikkeld voor militaire horloges. Dit type band, gaat onder het horloge langs maakt dan een lus terug om ervoor te zorgen dat het horloge - zelfs als hij ergens achter blijft haken - niet van je pols valt of zoekraakt. Het is een eenvoudige maar ingenieuze oplossing die militaire horloges extra sterk maakt en die zorgt dat ze elke uitdaging kunnen doorstaan. 

Foto Hamilton Khaki Field horloge
Foto Hamilton Khaki Field horloge

Hamilton horloges bij Horloge.nl

In de Hamilton Khaki collectie van Horloge.nl vind je ook andere militaire horloges zoals de Khaki Aviation en Khaki Navy-lijnen. Naast de militaire collectie biedt Hamilton ook een fraai palet aan klassieke en moderne horloges in de American Classics lijn

In onze winkel in Breda kan je al deze horloges op je gemak bekijken. Is je favoriete horloge even niet op voorraad? Reserveer het dan online en wij zorgen ervoor dat het bij je thuis, of in een van onze winkels wordt bezorgd!