Mondaine merkinspiratie bij Horloge.nl

Mondaine Essence; Stijlvol en duurzaam

Geschreven op 28-10-2019 13:36 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten

Duurzaamheid is HOT. We proberen allemaal een steentje bij te dragen aan het voorkomen van klimaatverandering, maar willen niet inleveren op stijl en gemak. En dat hoeft ook helemaal niet, want met de Mondaine Essence heb je het beste van Zwitsers design en fabrikaat én een duurzaam horloge waar je graag mee gezien wil worden!

Duurzame klassieke Swiss Railways klok

Het iconische Mondaine horloge is gebaseerd op het ontwerp van de Zwitserse stationsklok. Een zeer herkenbaar en tijdloos design, dat door de jaren heen alleen maar aan kracht lijkt te winnen. Eigenlijk een heel duurzaam design dus. 

Het goede nieuws is dat er nu ook een bijna 100% duurzaam Mondaine horloge is! Hetzelfde ontwerp, maar gemaakt van afbreekbare en gerecyclede materialen. De Essence. Het beste van twee werelden. Wat wil je nog meer?

Picture of swiss railways clock
Zwitserse stationsklok
Afbeelding Mondaine Essence horloge
MS1.41110.LC

70% afbreekbare en gerecyclede materialen

Over alle onderdelen van het horloge is nagedacht. 70% van de materialen die zijn gebruikt om de Essence te maken zijn van natuurlijke oorsprong of gemaakt van gerecycled materiaal.

 

Bio-plastic gemaakt van de ‘wonderboom’

De recyclebare kunststof kast van het Essence horloge is gemaakt van Castor-olie. Deze olie wordt gemaakt van de zaden van de Ricinus boom, die ook wel de Wonder(olie)boom wordt genoemd. Het kunststof is ook heel licht van gewicht, wat wel zo prettig draagt.

Picture of wonder tree seeds
Zaden van de Wonderboom
Image of person using packaging as phone cover
Verpakking = telefoonhoesje

Banden van natuurlijk rubber en kurk

Ook de banden van de essence horloges zijn gemaakt van duurzame materialen. De rubberen banden bevatten 38% natuurlijk rubber. Andere banden zijn gemaakt van kurk met een fleece – gemaakt van gereclyclede PET-flessen - toplaag. Je verwacht het misschien niet, maar kurk is een waterbestendig materiaal en - kan ik uit ervaring zeggen - voelt echt heel comfortabel op je huid. En, je hoeft niet eens te kiezen, want je kunt een set kopen waarbij je een extra bandje krijgt dat je makkelijk kan wisselen met het ‘easy click’ systeem...

 

Verpakking van gerecyclede PET-flessen

Zelfs de stijlvolle verpakking van de Essence horloges is duurzaam. En nog leuker: als je het horloge om je pols hebt, kan je de verpakking gebruiken als een hoes voor je telefoon!