Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Supercool: Seiko Save the Ocean Antarctica

Geschreven op 24-06-2021 08:06 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Prospex Duik Horloges Automatische horloges

Iedereen die ooit de documentairefilm ‘March of the penguins’ heeft gezien werd meteen verliefd op deze grappige, loyale en uitzonderlijke vogels. Helaas wordt het leefgebied van deze keizerspinguins steeds meer bedreigd. De nieuwste Seiko Save the ocean horloges staan daarom geheel in het teken van dit bijzondere gebied: Antarctica.

 

Seiko Save the Ocean horloges

Over de verschillende Seiko Save the Ocean horloges schreven we eerder uitgebreid in dit artikel. Waar bij de vorige editie Save the Ocean de pijlstaartrog uit warmere wateren centraal stond, is dit keer de actische pinguin de inspiratiebron voor twee speciale uitgave horloges.

pinguins op antarctica

 

De nieuwste toevoeging aan deze serie Seiko horloges staan namelijk geheel in het teken van Antarctica. Want dit ijzigste stukje aarde is onlosmakelijk verbonden met de Zuidelijke Oceaan - het leefgebied van de keizerspinguin - en wordt door opwarming van het water bedreigd..

 

Supercool design

Net als in 2020 heeft Seiko ervoor gekozen om de ‘Monster’ en ‘Baby Tuna’ modellen een Save the ocean makeover te geven. Het design is echt supercool en de perfecte afkoeling op hete zomerdagen. 

De wijzerplaten hebben een fijn patroon van grijsblauwe ijskristallen alsof je het horloge net uit de vriezer hebt gehaald. In deze ijzige ondergrond zie je de voetafdrukken van een pinguin. 

SRPG57K1
SRPG57K1
SRPG59K1
SRPG59K1

 

SRPG59K1 Baby Tuna

De SRPG59K1 is gebaseerd op een beroemd ontwerp van Seiko, de Baby Tuna. Het is een directe afstammeling van een van Seiko's meest iconische modellen uit de jaren zeventig. Door de vorm van de sterke kast gebouwd rond een titanium kern, kreeg het horloge de bijnaam Tuna Can (blikje tonijn). Dit model is veel eenvoudiger en kleiner (vandaar: Baby), maar heeft nog steeds dezelfde uitstraling als de vintage Tuna-horloges. 

Met een formaat van 43 mm en korte kastpoten is het horloge - ondanks de dikte - heel prettig om te dragen en ook geschikt voor avontuurlijke dames! Wat zeker bijdraagt aan het draagcomfort is de zachte licht grijsblauwe siliconen band die door de koele, frisse uitstraling zeker past bij een zomerse vakantie-outfit.

Vanzelfsprekend is de door een 4R35 automatisch uurwerk aangedreven SRPG59K1 ISO-gecertificeerd 200 meter waterdicht en voorzien van een in één richting draaibare bezel.

SRPG59K1
SRPG59K1

 

SRPG57K1 Monster

Het tweede model in deze serie is gebaseerd op nog een ander kenmerkend model van Seiko; De Monster. Dit horloge kreeg deze bijnaam vanwege zijn scherpe, agressieve ontwerp en flinke formaat.

De SRPG57K1 is gebaseerd op de SRPE27K1 Padi-editie uit 2020. Het is in principe hetzelfde horloge met een lug-to-lug formaat van 49,4 mm. Desondanks is het flinke horloge zeer draagbaar omdat de kast en band goed zijn ontworpen en zorgen voor een comfortabele pasvorm.

Dit Monster wordt aangedreven door een automatisch 4R36 uurwerk, de dag-datum versie van de 4R35. Voor extra goede leesbaarheid van deze datum is een vergrootglas aangebracht in het glas, waarvan de druppelvorm de ijzige uitstraling van het horloge nog verder versterkt.

SRPG57K1
SRPG57K1

 

Met Seiko Prospex altijd de beste kwaliteit

Beide Antarctica horloges maken deel uit van de Seiko Prospex collectie die al sinds 1965 garant staat voor technische horloges met indrukwekkende specificaties. 

Bij Horloge.nl heeft u altijd keuze uit de nieuwste modellen Seiko Prospex horloges en we doen ons best om u ook de exclusieve, bijzondere uitgaven zoals deze Antarctica horloges aan te bieden. Hou dus vooral dit blog in de gaten voor het laatste nieuws.