Tissot merkinspiratie bij Horloge.nl

Tissot T-Touch : Al smart voordat er smartwatches bestonden

Geschreven op 09-06-2021 06:29 door Miriam • Leestijd ongeveer 3 minuten
Solar Swiss Made Bluetooth connected horloge Outdoor sport horloges T-Touch

De Tissot T-Touch Connect Solar is geen gadget! Het is een sterk, multifunctioneel, solar, titanium horloge dat niet alleen hypoallergeen is, maar ook zeer duurzaam en krasbestendig. En, de T-Touch Connect Solar is via Bluetooth te verbinden met je smartphone, waardoor je nog meer functies kunt gebruiken.

Tissot T-Touch Connect Solar
Tissot T-Touch Connect Solar

Al smart voordat er smartwatches bestonden

Tissot introduceerde al in 1999 - toen smartwatches zoals we ze nu kennen nog lang niet bestonden - het eerste horloge met aanraakscherm.

De Tissot T-Touch Connect Solar is een directe afstammeling van deze eerste T-Touch collectie. Het navigatiesysteem, bestaande uit drukknoppen, elektronische kroon én touchscreen van krasbestendig saffierglas, is zo ontworpen dat het tijdens de beoefening van elke landsport zoals wandelen, mountainbiken, fietsen, basketbal, enz. kan worden gebruikt.

Offline heeft het horloge dezelfde functies als de gewone T-Touch: eeuwigdurende kalender, aftelklok, diverse timers en alarmen en weer-en hoogtemeterfuncties. Ook als je niet verbonden bent met je smartphone kan je het horloge dus gewoon gebruiken. Bovendien is het horloge waterdicht tot 100 meter.

Tissot T-Touch Connect Solar
Download de speciale T-Touch Connect app voor meer functies
Tissot T-Touch Connect Solar
Zeven functiezones met 1 tik te bedienen

Daarnaast krijgt u door het horloge via Bluetooth te koppelen aan je smartphone toegang tot meer interactieve functies zoals het bijhouden van activiteiten, oproepen, enz. 

Meldingen (sms, e-mails) van smartphoneapplicaties worden via het touchscreen aangestuurd dankzij het eigen besturingssysteem Sw-ALPS, dat volledig in Zwitserland is ontwikkeld en compatibel is met iOS, Android en (binnenkort) Harmony. 

 

Privacy gegarandeerd

Door dit besturingssysteem worden je gegevens veilig opgeslagen op servers in Zwitserland die de privacy waarborgen. Het horloge, de applicaties en aangesloten smartphones kunnen geen gegevens naar derden versturen.

Tissot T-Touch Connect Solar
Hybride wijzerplaat met echte wijzers en een kleurendisplay
Tissot T-Touch Connect Solar
Display met hoog contrast voor goede afleesbaarheid

Extreem zuinig en duurzaam: opladen met zonlicht

De meeste smart- en connected horloges moet je vaak opladen. Bij de T-Touch Connect Solar is dat niet nodig. Alle elektronische onderdelen zijn energiezuinig en het horloge is uitgerust met de nieuwste fotovoltaïsche cellen (een zonnecel die licht omzet in elektriciteit). Tijdens het ontwerp van dit horloge werden hiervoor meer dan 35 octrooien ingediend! 

De batterijduur van de T-Touch Connect Solar is vrijwel onbeperkt wanneer het horloge offline is. Als het online is, kan het zes maanden lang werken afhankelijk van gebruik en blootstelling aan de zon.

Hoe werkt de T-Touch Solar?

De gebruikersinterface van de T-Touch Connect Solar bestaat uit twee drukknoppen, een elektronische kroon én een touchscreen (met 7 interactieve zones). Hiermee kunnen alle functies worden bediend.

Een lange druk op de startknop zet het touchscreen aan. Een lange druk op de “terug”-knop brengt het homescreen terug. De functiezones op het horloge kunnen met een vingertik worden geselecteerd. Trillingsbevestigingen zorgen voor veilig gebruik.

Tissot T-Touch Connect Solar
Druk op de kroon om een selectie te bevestigen of een submenu te openen. Of schakel de verlichting aan- of uit.
Tissot T-Touch Connect Solar
Met de back knop kan je o.a. gegevens opslaan en vanaf elk scherm naar het menu gaan

Zes verschillende modellen

De 47 mm grote T-Touch Connect Solar is verkrijgbaar in satijnglanzend titanium, zwart PVD-titanium of roségoud PVD-titanium. Deze kasten worden gecombineerd met banden gemaakt van rubber of titanium.

Tissot T-Touch Connect Solar
Zwarte siliconenrubber band
Tissot T-Touch Connect Solar
Rode siliconenrubber band

Meer Tissot bij Horloge.nl

Benieuwd geworden naar de T-Touch Connect Solar? Kom dan langs bij onze winkel in Breda om het horloge in het echt te bekijken. Wanneer u telefonisch een afspraak maakt hebben onze medewerkers alle tijd voor u.

Wel op zoek naar een sportief Zwitsers horloge, maar geen interactieve functies nodig? In onze Tissot T-Sport collectie vindt u een grote keuze aan chronografen, duikhorloges en stevige militaire horloges.