Vaderdag: doe je vader de tijd cadeau

Geschreven op 14-06-2022 07:30 door James • Leestijd ongeveer 5 minuten
Sport mode Luminox LAND Luminox Bear Grylls Minimalism Gelimiteerde Uitgave Design Bluetooth connected horloge Herenhorloges Cadeau Set

Op 19 juni is het Vaderdag. Een soort van tweede verjaardag voor menig vader. Je hebt dus nog wel even de tijd om een leuk presentje te vinden, maar toch is het slim om je alvast te oriënteren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat vaders en horloges gemeen hebben is dat er veel verschillende soorten van zijn. Net zoals iedere vader is ook ieder horloge uniek wat betreft de look, het interne mechanisme en de levensduur. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden, niet alleen met betrekking tot het horloge, maar ook tot je vader en natuurlijk je budget. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we verschillende soorten horloges voor verschillende soorten vaders op een rijtje gezet. Op die manier kun je een weloverwogen Vaderdag cadeau uitkiezen voor jouw unieke pappa.

Citizen Super Titanium Field Horloge
Citizen Super Titanium Field Horloge
  1. De zakelijke vader

Sommige mensen zijn gepassioneerd door hun carrière. Ze maken deel uit van de 'hustle' cultuur, deinzen niet terug van krappe deadlines, vieren graag persoonlijke prestaties en ze houden natuurlijk van alle voordelen die bij de job horen. Papa heeft misschien al een horlogecollectie, maar het liefst ziet hij die collectie groeien. Wij hebben een paar horloges op een rijtje gezet die zich helemaal thuis zouden voelen om de pols van een zakenman.

  • We bijten de spits af met de Orient Enterprise. Dit uurwerk is perfect voor de zakenman, maar dat betekent niet dat hij het per se in een zakelijke omgeving moet dragen. Het horloge past ook in een (business)casual omgeving. Dit grote horloge is een echt statement piece! Wat het zo uniek maakt in vergelijking met andere herenhorloges uit de Orient collectie is de grote datumaanduiding. De wijzers van het horloge zijn lichtgevend, dus pa zal de tijd gemakkelijk kunnen aflezen, zelfs in donkere ruimtes. De kers op de taart is de waterdichtheid tot 100 meter, wat de Enterprise een geschikte metgezel maakt voor vakanties en outdoor bedrijfsuitjes.
  • Vervolgens hebben we het Citizen Super Titanium Field horloge. Een kwaliteitsuurwerk dat op zonne-energie werkt. Dit Zwitserse horloge wordt geprezen om zijn duurzaamheid en kwaliteitsmaterialen. Een deel van de charme heeft het te danken aan het minimalisme. Het schreeuwt niet om aandacht, omdat dit niet nodig is. Dit horloge is een mooie aanvulling op de collectie van paps.

Geïnteresseerd in meer zakelijke horloges? Neem een kijkje in onze collectie aan Zwitserse horloges. Ben je bereid om meer uit te geven? Bekijk dan de luxe horloges waar je merken als Maurice Lacroix, Meistersinger en Citizen aantreft.

Classic Style Carbon CoreLuminox Bear Grylls Survival Land horloge
Classic Style Carbon CoreLuminox Bear Grylls Survival Land horloge
G-Shock Classic Style Carbon Core
G-Shock Classic Style Carbon Core

2. De avontuurlijke vader

Voor de vader die graag de wildernis induikt om nieuwe plekken te verkennen is goede equipment essentieel. Een horloge dat goed is afgestemd op de behoeften van de avonturier mag niet ontbreken tijdens een onvergetelijk avontuur. Denk aan aan een horloge met handige functies, zoals GPS of Bluetooth. De weerbaarheid van het horloge is ook iets om rekening mee te houden. Je wilt immers niet verrast worden door een flinke plensbui of een (onverwachte) plons in het water. Waterdichtheid en schokbestendigheid zijn dus ook belangrijke eigenschappen. Wat voor horloges zijn dus bij uitstek geschikt als Vaderdag cadeau voor jouw avontuurlijke pa?

  • Allereerst de G-Shock Classic Style Carbon Core. Zo licht als een veertje en toch schokbestendig zoals je mag verwachten van een G-Shock horloge. Slank en compact: dat is hoe je dit horloge het beste kunt omschrijven. Naast extreme bezigheden, zoals het trotseren van hindernisbanen of diepe duiksessies integreert de Classic Style ook naadloos in het dagelijks leven.
  • Luminox heeft een fantastische reputatie als het op nauwkeurigheid en robuustheid aankomt. Om die reden worden ze ook gebruikt door elitetroepen tijdens speciale missies. Eén van de eigenschappen die de Luminox Land XB.3781.KM Bear Grylls zo perfect maakt voor bijvoorbeeld survival is de lichttechnologie die zich onder andere uit in de verlichte wijzers. Dat maakt het aflezen van de tijd in elke situatie een fluitje van een cent. Verder weegt het horloge slechts 98 gram en bezit het tal van functies. Je vader mag dan wel geen Bear Grylls zijn -en dat hoeft ook niet - maar met dit horloge is hij zeker een stapje dichterbij om ook zulke capriolen uit te halen!
Swatch x Centre Pompidou
Swatch x Centre Pompidou
Ice Watch Ice Forever
Ice Watch Ice Forever