Edox merkinspiratie bij Horloge.nl

Waarom is Edox hét merk voor Zwitserse duikhorloges?

Geschreven op 15-10-2020 06:09 door Miriam
Duik Horloges

60 jaar kennis en ervaring in de diepten van de zee

In 1961 lanceerde Edox het Delphin duikhorloge. Het allereerste duikhorloge met een dubbele kastdeksel, speciale beschermende pakkingen en een vernieuwende dubbele O-ring die een voor die tijd ongekende 300 meter waterdichtheid garandeerde. Edox zette daarmee de toon voor Zwitserse duikhorloges. 

De destijds door Edox gepatenteerde kroon met dubbele pakking voor grotere waterdichtheid wordt nu, bijna 60 jaar later, nog steeds gebruikt door verschillende grote Zwitserse horlogemerken. En door Edox zelf natuurlijk. Niet alleen in de bekende reeks Delfin horloges, maar in álle Edox duikhorloges.

Foto Delfin quartz chronograaf
Delfin quartz chronograaf
Foto Detail Skydiver quartz chronograaf
Detail Skydiver quartz chronograaf

Edox horloges hebben 'Savoir Faire'

De kracht van Edox ligt in het samenbrengen van functie en design. Met andere woorden: het bereiken van perfectie in elk detail. Ze noemen dat zelf 'Savoir Faire'. Stevig geworteld in traditie, maar altijd vooruitstrevend. Dat zie je terug in de hele collectie, maar vooral in de bijzondere nieuwe automatische duikhorloges waarmee Edox in 2020 bewijst nog steeds meester te zijn in het combineren van constructie en uitstraling.

 

Delfin Mecano - Een opvallende verschijning

Met de nieuwe Delfin Mecano geeft Edox een moderne draai aan de legendarische voorganger. De skeletonized wijzerplaat geeft zicht op het automatische kaliber 853 uurwerk met 42 uur gangreserve, wat dit horloge een opvallende verschijning maakt. 

Het horloge van 43 mm groot heeft een 12-kantige kastrand die de vorm weerspiegelt van Delfin horlogekasten uit de jaren zeventig. Zo laat Edox zien met respect voor het eigen erfgoed altijd op zoek te blijven naar vernieuwing. Een horloge, niet alleen voor liefhebbers, maar voor iedere man die durft op te vallen.

Foto Delphin Mecano
Detail Delphin Mecano

SkyDiver Neptunian - Extreem waterdichte klassieker

Bijna 50 jaar geleden bracht Edox de legendarische SkyDiver uit. Een robuust militair horloge, waarover het verhaal gaat dat het speciaal gemaakt was voor een geheime elitegroep parachutisten. Met de SkyDiver Neptunian geeft Edox geeft deze horlogeklassieker uit 1973 een moderne make-over. Het horloge is waterbestendig tot een ongelooflijke 1.000 meter. Niet voor niets staat de naamgever Neptunus - de Romeinse god van de zee - gegraveerd in de kastdeksel.

Om deze extreme waterdichtheid te garanderen is het horloge is zeer robuust gebouwd. Met een stevige roestvrijstalen kast, 3 mm dik saffierglas en een keramische bezel. Een ingebouwde helium-uitlaatklep biedt bescherming tegen overdruk op grote diepte. 

Ondanks deze indrukwekkende specificaties en een kasthoogte van 15.6 mm oogt het horloge met gangreserve van 42 uur niet 'lomp', maar heeft juist een modern klassieke uitstraling. Hierdoor is het niet alleen een horloge voor diepzeeduikers, maar voor alle liefhebbers van dit type horloge en bewezen mechanische techniek.

Foto Edox Skydiver
Detail Edox Skydiver

North Sea 1978 automatic - The Inverse Moon Landing

Het North Sea 1978 horloge van Edox herdenkt de 'Inverse Moonlanding' uit 1978. Dit was een bijzondere duikexpeditie, waarbij duikers een nog nooit vertoonde 320 meter diep onder de ijskoude wateren van Noorwegen doken, om de natuurlijke schatten die daar verborgen lagen in kaart te brengen. Met de opbrengsten heeft het land geïnvesteerd in sociaal- en milieuvriendelijke projecten waar ook de komende generaties nog van profiteren. Edox is de officiële horlogepartner van deze heroïsche North Sea Divers

De 43 mm grote North Sea 1978 is een robuust sporthorloge dat altijd en overal kan worden gedragen. Het is waterbestendig tot 320 meter, een knipoog naar die epische duik uit 1978. In de roestvrijstalen kast, gecoat in zwarte Diamond-Like Carbon (DLC) voor extra stevigheid, huist een automatisch kaliber 80 uurwerk. De wijzers en indexen zijn bedekt met Superluminova voor goed zich 's nachts of in het water. De kastdeksel is gegraveerd met het officiële logo van de North Sea Divers; een gestileerde duikhelm, en de woorden ‘The Inverse Moon Landing’.

Foto Noordzee duikexpeditie
Inverse moonlanding
Foto North Sea 1978 automatic horloge
North Sea 1978 automatic

Koop nu een automatisch Edox horloge en krijg een bijpassende watchwinder cadeau

In samenwerking met Edox geven wij tijdelijk bij aankoop van een automatisch Edox horloge* een bijpassende watchwinder ter waarde van € 299 cadeau! De watchwinder zorgt er met een ronddraaiende beweging voor dat het horloge in beweging blijft wanneer u het niet draagt. Hierdoor wordt een natuurlijke polsbeweging nagebootst en zal het automatische horloge nooit stil komen te staan.

Edox watchwinder

*Zolang de voorraad strekt. Minimale aankoopwaarde € 950. Niet geldig bij afgeprijsde of outlet modellen.