Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Zo scherp als een samourai zwaard: Seiko Presage Sharp Edged

Geschreven op 29-10-2020 11:28 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Presage Automatische horloges Japanse horloges

Presage is de horlogecollectie van Seiko waarin modern design en traditioneel Japans meesterschap samenkomen. De nieuwe ‘Sharp Edged’ serie is hiervan het ultieme resultaat. Scherp gesneden oppervlakken vloeien samen met traditionele patronen gecreëerd met eeuwenoud vakmanschap.

 

Accuraat automatisch uurwerk

Een belangrijke reden waarom Seiko een van onze favoriete horlogemerken is, dat het uurwerk - de basis van ieder horloge - altijd uitstekend is. Seiko produceert en test namelijk alle uurwerken in eigen huis en houdt daarbij strenge kwaliteitsnormen aan. 

Het automatische uurwerk dat de Presage Sharp Edged aandrijft is de 6R35 met 24 jewels. Het uurwerk wordt automatisch opgewonden door bewegingen van de drager, maar kan voor een snelle start daarnaast ook handmatig worden opgewonden. Wanneer het horloge volledig is opgewonden blijft het tot 72 uur lopen. 
Omdat het horloge zowel aan voor- als achterkant voorzien is van krasbestendig (en ontspiegeld) saffierglas kan je het uurwerk van dichtbij bekijken.

Om het horloge exact op tijd te kunnen zetten is het mogelijk de secondewijzer stop te zetten. Dit is bijzonder, want meestal alleen bij quartz uurwerken mogelijk.

Foto Seiko Presage Sharp Edged
Foto Seiko Presage Sharp Edged

 

Perfecte pasvorm, zo scherp als een Samurai zwaard

In elk detail is deze nieuwe Seiko Presage Sharp Edged Series een expressie van Japans vakmanschap. De kast en massief stalen band bevatten veel platte oppervlakken die lijken te zijn gesneden met een vlijmscherp Samurai zwaard. Door deze strakke lijnen sprankelt het horloge vanuit elke hoek. Glanzend gepolijste oppervlakken contrasteren met een subtiele haarlijnafwerking op andere delen om een multidimensionaal effect te creëren.

De kast heeft bovendien een superharde coating die de kast en armband beter tegen krassen beschermt, maar ook een langdurige glans geeft.

Ondanks de brute belijning van het horloge oogt het vriendelijk en de relatief lange, gebogen kastpoten garanderen een aangename pasvorm voor de drager.

Foto Seiko Presage Sharp Edged
Foto Seiko Presage Sharp Edged

 

Hennep voor groei en voorspoed

De wijzerplaat van de Sharp Edged bevat een Japans Asanoha- of hennepbladpatroon. Het hennepblad werd van oudsher gebruikt als materiaal voor stoffen en het traditionele patroon wordt al meer dan duizend jaar gebruikt in Japans design

In Europa hebben we tegenwoordig bepaalde gedachten wanneer we het woord hennep horen. Maar ook hier is hennep een materiaal dat traditioneel gebruikt werd voor het maken van stoffen. Het Asanoha-patroon heeft een bijzonder belang in de Japanse cultuur omdat het een snelle, sterke groei symboliseert en men dacht dat het een goede gezondheid en voorspoed zou brengen. 

De rijke textuur van het scherpe geometrische patroon van de wijzerplaat creëert een subtiele kleurgradatie en spannende schaduweffecten wanneer licht over het horloge strijkt.

Afbeelding hennepblad-patroon
Anasoha hennepblad-patroon
Foto wijzerplaat Seiko Presage Sharp Edged
Spannende licht-schaduwpatronen door de structuur

 

Traditonele kleuren voor de moderne man

De wijzerplaat van de Presage Sharp Edged horloges heeft naast het hennepblad-patroon een traditionele Japanse kleur; Aitets- of indigo-ijzer blauw, en Shironeri, een ongebleekt zijdeachtig wit. 

 

Seiko Presage horloges bij Horloge.nl

U vindt de Sharp Edged horlogeserie in de Seiko Présage collectie. Naast de Sharp Edged modellen vindt u bij Seiko Presage nog veel meer staaltjes van Japans vakmanschap zoals de Cocktail Time serie waarvoor klassieke drankjes model stonden.

Bestel direct online, of reserveer het horloge van uw voorkeur en kom langs in een van onze winkels in Breda of Rotterdam om het horloge - zonder aankoopverplichting - in het echt te bewonderen en te passen.