Citizen merkinspiratie bij Horloge.nl

Citizen L Ambiluna - Duurzame horloges met de schoonheid van de aarde

Geschreven op 01-12-2020 11:34 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
dameshorloges Duurzame horloges

Duurzaamheid heeft lang een stoffig, saai imago gehad. Citizen bewijst dat die gedachte volkomen onterecht is. Want de nieuwe Ambiluna horloges uit de Citizen L collectie zijn eerst en vooral heel mooi en elegant. Ze zijn bovendien - zoals alle dameshorloges in de Citizen L lijn - ook werkelijk duurzaam geproduceerd. 

 

Aarde, vuur en lucht

Het ontwerp van de Ambiluna horloges is geïnspireerd op de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Ze laten de natuurlijke schoonheid van de aarde zien door materialen en kleuren te gebruiken die bij deze elementen passen. 

Drie horloges zijn nu al verkrijgbaar. Een vierde (geïnspireerd door water) verschijn voorjaar 2021.

Foto Citizen L horloge
Geïnspireerd door de aarde
Foto Citizen L horloge
Geïnspireerd door vuur
Foto Citizen L horloge
Geïnspireerd door de lucht

 

Echt duurzame horloges

Met de Citizen L horlogelijn probeert Citizen horloges te produceren die zo veel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk zijn en de mensenrechten respecteren. Het merk voert dit streven door in alle aspecten van de horlogeproductie: openheid over de productsamenstelling en CO2-emissies, digitalisering van producthandleidingen, duurzame verpakkingsmaterialen en het gebruik van ethische materialen. 

Zo zijn de horloges niet alleen een mooi accessoire. Je kunt ervan op aan dat bij de productie ervan zo min mogelijk schade is aangebracht aan de aarde.

 

In het laboratorium gekweekte diamant

Een primeur voor Citizen is dat deze drie nieuwe horloges op 12 uur, een in het laboratorium gekweekte diamant op de wijzerplaat bevatten. 

In het laboratorium gekweekte diamanten hebben dezelfde chemische samenstelling, hardheid en helderheid als natuurlijke diamanten. De voordelen van in het laboratorium gekweekte diamanten zijn echter groot; De impact op het milieu is laag en de diamanten hebben niet de nadelen met betrekking tot veiligheid en slechte arbeidspraktijken bij de mijnbouw van echte diamanten. 

De door Citizen L gebruikte diamanten worden geleverd door Swarovski, dat RJC (Responsible Jewelry Council) gecertificeerd is.

Foto Citizen L horloge
Foto Citizen L horloge

 

Banden van ananasleer en gerecyclede PET_flessen 

Voor de productie van de horlogebanden gebruikt Citizen Piñatex®-ananasleer en Ecopet® polyester kunstleer.

Piñatex® is een duurzaam geproduceerd materiaal gemaakt van ananasblad. De textuur van de vezels zie je terug in het leer, wat de verbondenheid met de aarde nog meer tot uitdrukking brengt. Ecopet® polyestervezel met een enorm hoog draagcomfort, wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Foto oogst van ananasbladeren
De oogst van ananasbladeren
Foto Citizen L horloge
Ananasleer is sterk en zacht en heeft een mooie structuur

 

Super Titanium kasten

De kast van de Ambiluna horloges is gemaakt van het unieke Citizen Super TitaniumTM. Dit materiaal is lichtgewicht, zacht voor de huid en zeer goed bestand tegen krassen. Het kastontwerp van de Ambiluna is asymmetrisch waardoor het horloge comfortabel draagt en altijd een goede zichthoek op de wijzerplaat garandeert.

Meer over het bijzondere Super TitaniumTM kan je lezen in ons artikel “Citizen Super Titanium op aarde en in de ruimte.”

 

Kersenbloesem roségoud

De fraaie roségouden glans van de horloges wordt Sakura pink genoemd. Sakura is het Japanse woord voor kersenbloesem. Een zeer geliefd thema in de Japanse cultuur. 

De kleur komt van het speciaal door Citizen ontwikkelde Duratect procedé, waarmee titanium in een breed scala aan kleuren, zoals zilver, goud en roségoud, kan worden gekleurd. 

Foto Citizen L horloge
Sakura Pink kast
Foto kersenbloesem
Sakura = kersenbloesem

 

En natuurlijk lopen Citizen L horloges op zonne-energie

En natuurlijk zijn alle Citizen L horloges Eco-Drive. De batterij wordt opgeladen door licht-energie en hoeft daardoor bijna nooit te worden vervangen.

 

Meer Citizen horloges bij Horloge.nl

Naast de collectie Citizen L dameshorloges vind je bij Horloge.nl altijd een actuele collectie van Citizen. Bijvoorbeeld de uitgebreide collectie Super Titanium horloges en professionele duikhorloges in de Promaster lijn. Ruime keuze voor dames én heren. En, bestel je in december 2020, dan krijg je bij veel horloges van ons een cadeau. Alle reden om snel te bestellen!